liberaali talouspolitiikka

Liberaali talouspolitiikka luo mahdollisuuksia kaikille!

Kiitos kun jaat tämänkin sivun!

Aikaisemmissa blogeissani kerroin miten laadukkaat peruspalvelut luovat mahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Lapset ja nuoret tarvitsevat erityisesti selkeitä rajoja, mutta mitä aikuiset tarvitsevat? Yhteiset arvot ja lait luovat turvaa ja kun niitä noudatetaan jokainen ihminen on vapaa elämään oman elämänsä niin kuin haluaa! Vapaus motivoi ihmisiä menemään elämässään eteenpäin ja menestyvät ihmiset luovat mahdollisuuksia myös muille.

Liberaali talouspolitiikka

Minä kannatan liberaalia talouspolitiikkaa, mikä perustuu kapitalistiseen markkinatalouteen. Hyväksyn myös markkinahäiriöitä korjaavia toimia. Hyvänä esimerkkinä on HELEN, minkä tulen pitämään kaupungin omistuksessa, vaikka tästä olemme Hjallis Harkimon kanssa eri mieltä. Espoo myi oman sähköverkkoyhtiönsä Carunalle ja me kaikki tiedämme paljonko se nosti KAIKKIEN kaupunkilaisten sähkölaskua! Mielestäni onnistuneen poliittisen toimenpiteen mittarina toimii yksilöiden menestyminen ja oman tekemisen vapaus.

Valtion tai muun keskitetyn hallintakoneiston tehtävä on mahdollisuuksien ja tasa-arvon takaaminen. Eli kaikille suodaan mahdollisuus hankkia koulutus, tehdä töitä, perustaa yrityksiä ja ottaa riskejä, rakastaa ketä haluaa ja nauttia hankkimastaan hyvinvoinnista haluamallaan tavalla. Toisessa päässä, kun näitä mahdollisuuksia halutaan tai joudutaan rahoittamaan, täytyy pohtia rajoittaako tuo rahoittamiseen verotettu tulo jonkun toisen yksilön vastaavia oikeuksia suoraan tai välillisesti.

Omassa poliitikassani liberalismi näkyy turhien byrokratioiden ja hallintohimmeleiden purkuna. Pidemmässä juoksussa sosiaalietuuksia on tasapuolistettava ja hyvä suunta olisi nojata kaikille maksettavaa kansalaispalkkaa kohti.

TikTokissa nostan näitä artikkeleita näkyviin ja aika kivasti siellä teidän ääni tulee esiin! Nostan tänne muutaman kysymyksen/väitteen ja vastaan niihin!

Liberaali talouspolitiikka luo mahdollisuuksia rikkaille.(_g_u_y_)

Toki kultalusikka suussa syntymällä on helpompaa menestyä rahallisesti. Onko raha ainoa hyvinvoinnin mittari? Mielestäni EI. Mutta, miksi olla edes kateellinen? Muutamaa lottovoittajaa lukuunottamatta (ja kaikki kunnia heillekin) jokaisesta kultalusikasta on otettu riskejä, maksettu miljoona hikipisaraa ja kasa veroja. Liberaali talouspolitiikka tarkoittaa sinulle ilmaista koulutusta ja vapaata rahoitusmarkkinaa. Ottamalla riskejä voit menestyä, kun markkinaa ei ole rajoitettu.

Kaikille paitsi kodittomille ja köyhille.(axuuzx) Ei kenenkään tarvitse elää turvaverkon ulkopuolella sillan alla. Nää kaverit on vaan päättänyt olla hakematta apua koska masennus tai muu.(texdillinger)

Liberaali talouspolitiikka antaa mahdollisuuden yksilöille menestyä taloudellisesti. Taloudellisesti menestyvät yksilöt luovat talouskasvua, millä kustannetaan laadukkaat peruspalvelut.

(Aineistona käytetty mm. Elina Lepomäki, Aki Kiviranta kirjoituksia.)

Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *