peruspalvelut nuorille lisää mahdollisuuksia

Laadukkaat peruspalvelut osa 1: Lisää mahdollisuuksia nuorille.

Kiitos kun jaat tämänkin sivun!

Kaverilta kuulin, että päiväkodeissa johdon taholta oli tullut “nootti” jotta pulkkamäkiin menoa välteltäisiin.

Lisää pulkkamäkiä Stadiin

Paras talvi pitkään aikaan, koronaa lukuunottamatta! Ymmärrän kyllä, että tapaturmia korona-aikana halutaan välttää entistä enemmän, mutta kyllä tässä menee jo yli. Pienet lapset tarvitsevat myös kolhuja ja tietenkin haleja kasvaakseen!

Kontiolahden Lehmossa rakennettiin pari vuotta sitten kunnan toimesta sairaan hieno pulkkamäki, missä lasten turvallisuuteen on panostettu! Stadissa liukumäet kielletään. (edellisellä vuosituhannella meillä oli vielä laskettelurinteitä ja mäkihyppyä, mutta ei mennä siihen vielä) Onneksi on korona ja ei tarvii mennä appiukon kanssa saunomaan ja kertomaan miten meillä Stadissa – sehän haukkuis mut hulluksi ja heittäisi alalauteelle häpeämään.

Mihin ollaan menossa? No, otetaanpa sitten äärimmäinen esimerkki liiallisesta varovaisuudesta. Vauvakypärä, jos et kapinetta tunne niin jotkut oikeasti laittavat kypärän päähän liikkumaan opettelevalle lapselle. Todistettua on, että vauvakypärää käyttäneillä ja ilman sitä kasvaneilla lapsilla ei ole havaittu eroja pään vammoissa kahden ensimmäisen elinvuoden aikana. Osalla kypärä päässä kasvaneiden vauvojen päänrakenne on jäänyt puutteelliseksi. (BBC) Ja jokainen voi miettiä kuinka mukavaa on kasvaa puristava kypärä päässä. Otapa happea! Katso ympärillesi. Montako vauvakypärää näet ympäriläsi? Ei pulkkamäkiä, ei hyppytorneja, ei kontaktia fudiksessa kouluissa(tähän tulee linkki), sauvakävelyä armeijassa. Sitten ihmetellään, kun nuoret purkavat pahaaoloaan äärimmäisellä väkivallalla.

Omalta osaltani olen kymmenisen vuotta riemastuttanut 2-5 vuotiaita lapsia TemppuKamppailu treeneillä. Yhdessä toisten aikuisten kanssa luodaan turvallinen ympäristö ja ainoastaan EI sana on kielletty. Huikeaa nähdä, kun esimerkiksi etuperin kuperkeikkaa harjoitellessa osa lapsista alkaa itsenäisesti treenailla takaperin kuperkeikkaa ja muita temppuja, mitkä eivät varmasti onnistuisi “käskemällä”. Mielestäni kamppailulajeista olisi paljon opittavaa niin päiväkodeissa kuin kouluissakin. Käytöstavat, yhteiset säännöt ja arvot yhdistävät ja luovat hyvää henkeä. Kamppailija ei kiusaa.

Kotihoidontuen Helsinki-lisä

Mikä muuttuu kun olen kaupungin valtuustossa? Omalla esimerkillä voin vaikuttaa asenteihin, mutta kotihoidontuen Helsinki-lisän palauttaminen on suurin asia, millä voi helpottaa päiväkotien arkea ja myös säästää pitkässä juoksussa verovaroja. Niin ja antaa vanhemmille enemmän vapautta miten he haluavat omat lapsensa kasvattaa.

Edellinen kaupunginvaltuusto teki häpeällisen ratkaisun leikatessa kotihoidon tuen Helsinki-lisää. Helsinki-lisä on mahdollistanut monessa perheessä sen, ettei lasta tarvitse viedä hoitoon vielä 1-vuotiaana. Päiväkodit Helsingissä ähkyilevät jo nyt täysien paikkojen takia. Lisän leikkaaminen ei ole edes mikään säästö. Paljon kalliimmaksi tulee järjestää asiallinen hoito syksyllä hoitoon pyrkiville 1-vuotiaille. Puhumattakaan siitä, että omasta mielestäni pienten vauvojen paikka on kotona eikä suurissa “teollisissa” ryhmissä.

Perussuomalaiset vaatii kotihoidontuen Helsinki-lisän palauttamamista ja pahoittelee, että tämäkin asia tulee viivästymään, koska kuntavaaleja yritetään tätä kirjoittaessa laittomasti siirtää! Kun valitset puoluettasi muista että Helsinki-lisän leikkaamista kannattivat kokoomus, vihreät, SDP ja RKP. (Iltalehti)

Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *