kunnallisvaalit 2021

Kunnallisvaalit 2021 – kuka on ehdokas Markku Mutanen osa 4. – Helsinki ja yrittäjyys.

Kiitos kun jaat tämänkin sivun!

Erikseen laskin tätä varten; 15 vuotta olen tavalla tai toisella ollut yrittäjä. Ensimmäisen tietojärjestelmien kehityshankkeita konsultoivan yrityseni perustin 2006. Viime kevät oli yrittämisen kannalta minulle todella raskas, koska rahoitusalan kasvuyrityksemme pitkän prosessin päätteeksi ajautui konkurssiin. Osan työelämää olen ollut palkkatöissä mm. myyntijohtajana, projektipäällikkönä, opettajana, laskutuspäällikkönä ja vartijana, mutta ajatusmailmani on ollut aina yrittäjähenkinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan palkanmaksajalle pitäisi tienata enemmän kuin oma palkka kustantaa..

Luottamustehtävistä mainittakoon Suomen pienyrittäjien liiton hallitustyöskentelyä muutama vuosi, sekä useampien start-up- ja kasvuyritysten hallitustehtäviä. Erityisesti Suomen pienyrittäjien hallitus tehtävät avasivat silmiä siitä miten paljon erillaisia tarinoita yrittämisestä Suomeen mahtuu.

Helsingissä on hyvä yrittää!

Moneen muuhun paikkaan verrattuna Helsinki on mielestäni todella hyvä paikka yrittää! Asenteet yrittämiseen ja jopa ansaitsemiseen ovat positiivisiä ja virkahenkilöiltä saa apua tarvittaessa.

Covid runtelee yrityksiä tällä hetkellä ja nyt ei ole missään nimessä aika tuudittautua siihen, että asiat ovat hyvin. Kaupungin on omalta osaltaan jatkuvasti mietittävä uusia mahdollisuuksia helpottaa yrittäjien arkea erityisesti niin, että corona ahdingon yli päästään!

Helsinki on erittäin kansainvälinen paikka, mutta tässä näen vielä parannettavaa. Olen urani aikana järjestänyt lukuisia tapahtumia eri suurlähetystöjen kanssa mm. Iso-Britania, Saksa, Italia, Hollanti, Ruotsi ja Venäjä. Uskon, että kaupunki voisi profiloitua vielä paremmin kansainväliseksi solmukohdaksi Euroopassa ja sitä kautta tarjota yrityksille kansainvälistymismahdollisuuksia.

Yrittämisen tulevaisuus Helsingissä

Ollaanko jo puhuttu muuten Malmin lentokentästä? Tuhoamalla Malmin lentokentän Helsinki tuhoaa myös yhden tulevaisuuden liiketoiminta-alan. Nyt jo prosessin edetessä Helsingistä on muuttanut pois mm. Patrian lentäjäkoulutus (ESPANJAAN)! Menee jo vähän toistoksi, mutta Malmin lentokenttä järkevästi kehitettynä tarjoaisi tulevaisuudessa todella paljon eri toimialojen yrityksille.

Mitkä voisivat olla muita tulevaisuuden toimialoja Helsingissä? Edellisessä blogissani kirjoitin Helsingin tarpeista uusia energiantuotantoa. Energia toimialana on varmasti tulevaisuudessakin ala millä työtä ja kehitystä tarvitaan. Helenillä tässä työssä tulee varmasti olemaan oleellinen rooli, mutta miten suuri kaupungin monopoli energiayhtiö pääsee irti kankeudestaan.

No parhaiten poliitikko voi auttaa yrittäjiä pitämällä kädet omissa taskuissa ja huolehtimalla siitä, että turhat asetukset eivät kangista tekemistä!

Laittakaahan yrittäjät viestiä tulemaan jos jotain pitää korjata?!

Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *