Räjäytetään Vanhankaupunginkosken pato ja mahdollistetaan Helsingin kasvu urheilukalastajien pyhiinvaelluskohteeksi.

Kiitos kun jaat tämänkin sivun!

Lupauduin kerran mukaan Virhon Longinojan kunnostustalkoisiin. Aattelin tehdä päivän treenin heittelemällä kiviä. No kiviä sai heitellä ja soraa kärräillä taimenten kutupaikoille, mutta päivä oli muutenkin mielenkiintoinen. Siinä Pukinmäen rasvakeitin paikan vieressä, missä me pikkupoikana ongittiin pyörän raatoja voisi nykypäivänä onkia taimenia.. (alue on rauhoitettu)

Vanhankaupunginkosken pato?

Vanhankaupunginkosken padolla ei sähköntuotanto mielessä ole enää mitään merkitystä. (Helen) Alue on kulttuurihistoriallisesti merkittävä, mutta minun mielestä putouksen voisi muuttaa virtaavaksi joeksi, mikä nostaisi koko Vantaanjoen alueen arvoa.

Tulee mieleeni retket Windsorin linnan ympäristössä Englannissa. Thames jokea pääsee siis nousemaan Lontoosta aina Windosoriin asti. Joki on todella elävä ympäristö, mistä ihmiset nauttivat monilla eri tavoilla. Tukholmassa taimenta voi onkia vaikka keskustassa ja Tanskassa monet yrittäjät elättävät itsensä urheilukalastuksella. Miksi Helsingissä edelleen Vantaanjoki nähdään polkupyöränraatojen viimeisenä säilytyspaikkana?

Kalastuksen tilanne Helsingissä.

Tätä artikkelia varten tuli kentältä palautetta tutuilta kalastajilta ja yhdeltä kalastuksenvalvojalta. Helsingissä on yhden käden sormilla laskettava määrä kalastuksenvalvojia. Siitä voi jokainen miettiä paljonko arvokaloja nostetaan kesken kasvuisina parempiin suihin väärään aikaan. Ja nyt ei puhuta yksittäisistä kaloista vaan salakalastajat verkottovat koko joen ja tyhjentävät sen kaikista kaloista. Tähän on puututtava!

Kireitä siimoja ja laittakaahan palautetta tulemaan! Nostan mielelläni esiin kaupunkimme muitakin epäkohtia! Pannaan asiat kuntoon!

Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *