puhti testosteroni tutkimus

Liikkujan terveystarkastus 2020 (mies)

Kiitos kun jaat tämänkin sivun!

Edellisestä kerrasta on jo hieman aikaa. Pitäisiköhän käydä uudestaan?

Puhti terveystarkastuksista valitsin viime vuoden testin tavoin liikkujille suunnatun paketin. Paketti sisältää laajan verenkuvan lisäksi liikkujille tärkeitä mittareita. Mukana on esimerkiksi suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä kuten raudan ja D-vitamiinin pitoisuudet, magnesium ja lisäksi B12-vitamiini, nestetasapainoon liittyvä kalium, sekä testosteronin mittaus.

Ajan tarkastukseen saa varattua kätevästi netistä ja muutaman pienen veripullon roiskuttamiseen ei kauaa mene. Hoitajan kanssa yhdessä kirottiin maskeja ja toivottiin, että nuha vouhotus loppuisi pian. Kiitos!

Puhti tulokset

Tulokset tulivat saman päivän illalla ja oli kyllä mielenkiintoista vertailla tuloksia edelliseen vuoteen. Covid asioiden takia painit ovat olleet pannassa ja se näkyy vyötäröllä. Syömistä en juurikaan ole muuttanut vehnää välttelen edelleen, hyvä ruoka ja viini maistuu. Tekniikan-Maailman mukaan tämä kombo pitää aivot kunnossa! Viime vuonna oli ilmeisesti flunssan jäljiltä valkosolu arvot koholla. Nyt ne olivat pudonneet ja ilmeisesti matala-asteiset tulehduksetkaan eivät vaivaa!

Perustietoihin joutui muuttamaan painoksi 89kg entisen 84kg tilalle. Vaikka vähän on tullut voimailtua nyt enemmän niin tuo ei lihasta ole vaan pekonia! Olen puhunut KOVAN harjoituksen tärkeydestä kaikille kuntoilijoille ja nyt kun sparrit on pannassa niin täytyisi keksiä joku mielekäs tapa toteuttaa viikon kova treeni. Ideoita?

D-vitamiini (S -D-25)

Tällä kertaa erityisesti kiinnosti D-vitamiinin taso. D-vitamiinilla on infektioita estävä vaikutus, sillä se tehostaa elimistön puolustusjärjestelmää. D-vitamiinin puutos puolestaan altistaa infektioille erityisesti hengityselimissä. Ja olettekin varmaan lukeneet, että covid potilaille ensimmäinen hoito on antaa D-vitamiinia.

Viime vuonna lukema oli 98,4 nmol/l ja nyt 80,5 nmol/l eli edelleen viitearvojen sisälle. Ehkä otan yhden napin silloin tällöin enemmän jatkossa

B12-vitamiini (S -B12-TC2) (S -B12-TC2)

B12-vitamiinia tarvitaan erityisesti hermoston toiminnassa. Sitä saadaan vain eläinperäisestä ravinnosta. Tästä aiheesta pitää kyllä kirjoittaa vielä toinen blogi. Jonkun verran lukenut lasten ADHD asioista ja oma näkemykseni on, se että puutteellinen kasvisruokavalio ei ainakaan edesauta asiaa. B12 vitamiini ja tärkeiden aminohappojen puute saattaa johtaa jopa muistikatkoksiin.

Hemoglobiini (B -Hb)

Viime vuonna arvo oli 150 g/l ja nyt 147 g/l. Hyvinhän nuo on viitearvojen sisällä, mutta milläköhän tota voisi parantaa. Veritankkaus?

Testosteroni (S -Testo)

Ja siirrytään sarjaan paljonko penkki! Tärkein arvo miehellä penkkituloksen jälkeen on Testosteroni! Testosteroni on miehen tärkein sukuhormoni, jonka määrä vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Edelleen ollaan raja-arvojen sisällä, mutta ehkä hieman yllättäen käyrä on pystyssä eikä lerpsahtanut niinkuin yleensä miehen ikääntyessä tapahtuu.

Alaniiniaminotransferaasi (S -ALAT)

Eli suomeksi maksa-arvot. Tokihan tämä kiinnosti, kun viini lasillinen, tai pullollinenkin välillä maistuu. Muutosta ei juurikaan ja melkein vauvan maksa-arvoista puhutaan! Suosittelen tämän tsekkaamaan, jos syöt lisäravinteita tai ruokavaliosia koostuu pitkälti prosessoiduista mössöistä. Niin tai toki jos alkomahooli on päässyt maistumaan karanteenissa liikaa.

LDL-kolesteroli (fS-Kol-LDL)

Paljon hyvää arvoissa, mutta kolesterolilukemat vähän panivat miettimään! LDL-kolesteroli kertoo haitallisen kolesterolin määrän veressä. Jokaisen on syytä tietää kolesteroliarvonsa, sillä ne ovat eräs tärkeimpiä terveyteen ja pitkäikäisyyteen vaikuttavia tekijöitä.

Viime vuonna oltiin vielä raja-arvojen sisällä, mutta nyt hieman yli. No alussa myönsin, että 5kg tullut vyötärölle ja tässä se näkyy! Tässä samalla käynnistin uudestaan rasva-arvo projektin. Uskon siis siihen, että hyvät rasvat pitkälti pitävät tämän arvon kurissa. Jos tämä paini kielto vielä jatkuu niin täytynee se neljäs lautanen buffassa jättää syömättä.. Vai olisko muita ideoita millä tämän arvon saisi pudotettua lähemmäs nollaa?

Posted in Yleinen