Eroa Kanerva wales suomi

Eroa Kanerva!

Kiitos kun jaat tämänkin sivun!

Suomi hävisi Walesille 4-1 ilman todellista taistelua. Valmennuksen taktiset virheet saivat myös yksilöt näyttämään huonoilta, eikä minulle ainakaan tullut yllätyksen esimerkiksi R.Taylorin kieltäytyminen tällaisesta roolista. Sääliksi käy Tenhoa, mistä on helppo tehdä syntipukki, ja unohtaa, miksi Huuhkajat näytti tällä kertaa joukolta raajarikkoja puluja.

Walesin valmennus vei Kanervaa jo alusta alkaen 100-0, ei tullut Moorea target pelaajaksi, mitä silmälläpitäen Kanerva ilmeisesti oli puolustuksen roolittanut. Muutoksia häviävään joukkueeseen uskallettiin tehdä vasta kun yli 70 minuuttia oli pelattu ja peli käytännössä hävitty.

Joukkueen kehitys ja suomalaisen jalkapallon eteenpäin vieminen on unohdettu ajat sitten ja panostettu salonkikelpoisiin tappioihin ja saunassa kaverin seläntaputteluun. Vieläkö taputellaan? Minä vaadin muutosta!

Haaveet EM kisapaikasta on nyt haudattu. Nyt viimeistään aukeaa myös suuren yleisön silmät Kanervan aikana Suomen jalkapallon taso on laskenut yhtä nopeasti kuin Huuhkajien linja valahtaa joulukuuseksi.

Ottelu ennakossani kerroin, että Suomi tulee häviämään pelin, jos Walesin määrämittaisia nostoja(selustaan) ei saada prässillä tehtyä vaikeaksi ja jos prässin jälkee ei ole kahta puolustuslinjaa vaan yksi alhaalla makaava staattinen “Maginotlinja”. Kanerva ei ilmeisesti brittifudista ole seurannut ja tästä sitten tulikin ensimmäinen maali.

Toisessa maalissa Walesin annettiin murtautua keskikaistalta kahdella syötöllä. Täysin käsittämätöntä että tällaista voi edes tapahtua! 8 paikalla jos pelaaja saa kääntyä tällä tasolla vapaasti niin ei vaan sanat riitä kuvaamaan puolustuspelin surkeuden absurdiutta. Schullerin roolitus(ja ylipäänsä pelaaminen) oli täysin käsittämätöntä. Ei osallistunut puolustukseen, eikä ollut mukana pallollisessa pelinrakentelussa. Vaihtoehto Kairinen, kuka oli juuri tottunut mm Liverpoolin pelirytmiin istui sitten melkein koko pelin penkillä! Mutta tässäkään en lähde yksilöä tämän enempää syyttelemään, valmennus vastaa jos kentällä olevat pelaajat eivät 70min aikana löydä omaa paikkaa kertaakaan.

Pukki itse haastattelussa naureskeli että oli väsynyt jo ekan puoliajan jälkeen. Miksi tällaiset eläkeläiset ovat maajoukkueessa? Jos väsyneitä jalkoja ja kylläisiä mieliä on kentällä toisen puoliajan alussa on valmennus pahasti hukassa. Maalit molempien puolia-aikojen alkuun puhuvat karua kieltä joukkueesta, mikä ei ollut henkisesti eikä fyysisesti valmis.

70 minuuntin kohdella Kanerva ja Nurmela alkoivat miettimään vaihtoja. 3-1 tappiotilanteessa ja tuorreita jalkoja saadaan kentälle vasta 73 peliminuutin jälkeen, on käsittämätöntä. Jo puoliajalla olisi pitänyt tehdä rohkea tripla vaihto, mutta taisi se Pukin onnenkantamoinen sotkea ison kuvan ja luoda harhaisen hyvän olon tunteen. Ja tätähän bingo kansa toivoo, tehdään yksi onnenkantamoinen ja päästään sanomaan, että oltiin lähellä. EI OLTU 7-0 tappio oli lähempänä kuin 2-1 tappio.

Kuka sitten Kanervan tilalle? En tiedä, mutta nyt katse on suunnattava jo seuraaviin karsintoihin. Tuleva valmentaja pitää valita pitkäjänteiseen projektiin. Takamatka Euroopan keskitasoon on revennyt järkyttävästi! Tämä on myös hyvä myöntää ja revennyttä eroa Euroopan keskitasoon saati huipun haastamiseen ei kurota vuodessa eikä kahdessa kiinni. Tämä kaikki on tapahtunut Kanervan aikakaudella. Syöksy alkoi siitä, kun Kanerva säkitti Litmasen maajoukkueesta. Toivoisinkin että Kuningas palaisi jollain tasolla, myös Palloliitossa siihen asemaan, mikä hänelle kuuluu!

Pelaajakehitystä on parannettava monella tasolla ja tästä myös Palloliiton pitää ottaa vastuu. Veikkausliigaan on saatava B-juniori iästä alkaen nostettua reilusti seurojen omia pelaajia. Ja ikäluokkien parhaat on nostettava myös miesten maajoukkueeseen.

Keskustelu jatkuu TikTokissa, Instassa tai Youtubessa, käy kattomassa sanoinko näin jo ennen ottelua 😉

Posted in Yleinen