kiinteistönvälitys

Asuntojenhinnat Helsingissä 2023 vs 2022

Aloin tekemään pohjatöitä toimeksiantokäyntiä varten ja päätin aloittaa Helsingin yleisestä asuntomarkkinatilanteesta. Hintaseurantapalvelu auki ja tutkimaan tilannetta. Luvut sisältävät omakotitalot, kerrostalot ja rivitalot.

Vuonna 2022 syys-, ja lokakuussa Helsingissä myytiin 1417 asuntoa keskihintaan 5635€/m2.

Vuonna 2023 syys-, ja lokakuussa Helsingissä myytiin 1005 asuntoa keskihintaan 5213€/m2.

Kauppamäärissä pudotus jatkui dramaattisena, mikä näkyy erityisesti kiinteistönvälittäjien kukkarossa. Myös hinnat laskivat edelleen ja pudotusta edellisen vuoden vertailujaksoon tuli -7,5%.

Uudiskohteetkaan eivät selitä merkittävää pudodusta luvuissa, sillä niiden merkitys on pieni molempina ajanjaksoina. (87/25kpl)

No pitihän se vuosi 2021 sitten kaivaa kanssa. Jos vuoden 2021 syys-, ja lokakuuta vertaa 5909€/m2 niin laskua on tullut kahdessa vuodessa 11,8%. (Uudiskohteet 262kpl)

Sitten otin kohteen tarkemmat tiedot ja kävin läpi alueen hintatason. Nyt mennään jo henkilökohtaisen mielipiteen puolelle, mutta väitän että alueiden erot korostuvat Helsingissä nyt erityisesti hintojen ja kauppamäärien laskiessa. Hyvät alueet ovat pitänee paremmin hintansa. Myös asuntojen kunto korostuu. Asunto, mikä ennen huonompikuntoisena, tai huonosti hoidetusta taloyhtiöstä myytiin pienellä hinnanalennuksella ei mene nyt ollenkaan kaupaksi ellei hintaa pudoteta merkittävästi. Ja tämä tuntuu olevan monelle asunnonmyyjälle todella vaikea paikka.

Useampi toimeksiantokäynti on nyt muuttunut arviokäynniksi ja asiakas on valinnut välittäjän, mikä lupaa asunnnosta paremman hinnan, tai halvemman välityspalkkion. Kun välittäjän valittaja on ajankohtainen suosittelen valitsemaan välittäjän faktojen en unelmien perusteella. Liian korkea hintapyyntö karkoittaa ostajat ja myyntiaika pitenee. Hintojen edelleen laskiessa asunto lopulta myydään halvemmalla kuin se olisi myyty hinnoittelemalla se heti oikein.

No nyt tuli jo kiire, mutta ollaan yhteydessä, kun ole myymässä asuntoa!

asunnonmyynti välitys